Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@15:18:17 GMT

نیمی از مردم جهان تنها در ۷ کشور زندگی می‌کنند

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۲۵۵۲۶

نیمی از مردم جهان تنها در ۷ کشور زندگی می‌کنند

ایسنا/خراسان رضوی سازمان ملل‌ متحد پیش‌بینی کرد جمعیت جهان تا پایان سال ۲۰۲۲ از هشت میلیارد نفر خواهد گذشت. در حال حاضر بیش از نیمی از کل مردم جهان تنها در هفت کشور زندگی می‌کنند.

به نقل از ویفروم، این هفت کشور شامل چین، هند، ایالات متحده، اندونزی، پاکستان، نیجریه و برزیل است. اگرچه چین بیشترین جمعیت جهان را دارد، انتظار می‌رود هند در سال ۲۰۲۳ به پرجمعیت‌ترین کشور جهان تبدیل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چین بزرگترین جمعیت جهان(با ۱.۴۲۶ میلیارد) را دارد اما انتظار می‌رود هند(با ۱.۴۱۷ میلیارد) سال آینده این عنوان را به خود اختصاص دهد.

پنج کشور پرجمعیت بعدی ایالات متحده، اندونزی، پاکستان، نیجریه و برزیل هستند که با هم جمعیت کمتری نسبت به هند یا چین دارند. در واقع جمعیت چین بیشتر از کل جمعیت اروپا(۷۴۴ میلیون) یا قاره آمریکا(۱.۰۴ میلیارد) و تقریبا برابر با جمعیت تمام کشورهای آفریقا(۱.۴۲۷ میلیارد) است.

نیمی از جمعیت جهان تا سال ۲۰۱۵ فقط در ۶ کشور که در بالا نام آن ذکر شد  متمرکز بود. به استثنای نیجریه که آن زمان هفتمین کشور پرجمعیت بود، از آن زمان برزیل را پشت سر گذاشته و به رتبه ششم رسیده است.

با این حال رشد جمعیت اخیر در بقیه جهان سریع‌تر از این کشورها بوده است؛ به این معنا که ۶ کشور برتر اکنون اندکی کمتر از نیمی(۴۹ درصد) از مردم جهان را در خود جای داده‌اند. با احتساب جمعیت ۲۱۵ میلیون نفری برزیل هفت کشور پرجمعیت جهان ۵۱.۷ درصد از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهد.

انتظار می‌رود جمعیت جهان در سال ۲۰۵۰ به ۹.۷ میلیارد نفر و در سال ۲۱۰۰ به ۱۰.۴ میلیارد نفر برسد. همچنین رشد جمعیت در جنوب صحرای آفریقا متمرکز خواهد شد که تخمین زده شده ۲۹ درصد از کل تولدهای جهان در سال گذشته در آنجا ثبت شده است.

در سال ۲۰۲۱، نرخ باروری کل در جنوب صحرای آفریقا ۴.۶ تولد برای هر زن، معادل ۲ برابر میانگین جهانی ۲.۳ تولد در هر زن و سه برابر میانگین جهانی در اروپا و آمریکای شمالی(۱.۵ تولد برای هر زن) و در شرق و جنوب شرق آسیا (۱.۵ تولد برای هر زن) است.  

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی جمعیت جمعیت جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۲۵۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر خوب هواشناسی ؛ بارش‌های بهاری نیمی از کم‌بارشی‌های کشور را جبران کرد + جزئیات

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، صادق ضیائیان رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، گفت: سامانه بارشی که هفته گذشته وارد کشور شد، فعالیت خود را از روز چهارشنبه آغاز کرد که تا همین امروز جمعه نیز ادامه دارد و به این واسطه بارش‌های مناسبی رخ داده است.

وی یادآور شد: از فردا شنبه (۱۵ اردیبهشت) شمال‌غرب، شمال‌شرق و نوار شمالی بارش باران خواهند داشت و سامانه بارشی بعدی روز دوشنبه به کشور نفوذ می‌کند و ابتدا شمال‌شرق کشور را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا تاکید کرد: از ابتدای بهار ۱۴۰۳ تا نیمه اردیبهشت بارش‌های خوبی را شاهد بودیم که انتظار داریم بخش زیادی از کم بارشی‌های گذشته جبران شود؛ البته جبران کامل کم‌بارشی که شاهد آن بودیم یک مقداری سخت است اما بخشی از کم بارشی‌هایی که در کشور وجود داشت رفع شده است.

ضیائیان با تاکید بر اینکه پراکندگی بارش‌ها در کشور یکسان نیست، یادآور شد: بارش‌ها در کشور یکسان نیست. به طور مثال در سامانه بارشی قبلی بارش‌ها در استان سیستان و بلوچستان بیشتر از هر نطقه دیگری در کشور بود که حتی به سیل منجر شد؛ در حالی که برخی استان‌های کشور مانند تهران و نواحی نوار شمالی کمتر از نواحی جنوبی بارش باران داشتند.

وی ادامه داد: به همین دلیل احتمال دارد برخی نقاط کشور با کم‌آبی مواج شوند و برخی دیگر چنین مشکلی نداشته باشند.

کد خبر 849062 برچسب‌ها خبر مهم آب و هوا - ایران سازمان هواشناسي باران

دیگر خبرها

  • اولین رنکینگ رسمی فوتسال جهان/ مردان ایران در رده چهارم، بانوان هشتم
  • جهان در سراشیبی سقوط نرخ تولد
  • ملکه اردن آمریکا را محکوم کرد/ زندگی ما بی‌ارزش است/ غزه نمونه‌ای از فروپاشی استانداردهای جهانی است
  • شهری شلوغ با بیشترین نرخ رشد جمعیت در جهان
  • (ویدئو) رکوردشکنی مدونا، یک و نیم میلیون نفر در کنسرت برزیل شرکت کردند
  • نیمی‌از کم بارشی‌های اخیر کشور جبران شد
  • نیمی از کم‌ بارشی‌های اخیر کشور جبران شد
  • نقش مهم رسانه ملی در ترویج فرزندآوری
  • مشکلات طرح جوانی جمعیت از زبان یکی از مادران مشمول طرح
  • خبر خوب هواشناسی ؛ بارش‌های بهاری نیمی از کم‌بارشی‌های کشور را جبران کرد + جزئیات